Pelletkachels

Een pelletkachel is een kachel waarin pellets van hout worden verbrand. Door duurzame ontwikkelingen is hier steeds meer vraag naar. Dat is natuurlijk niet voor niets: pelletkachels zijn een mooi alternatief voor een cv installatie, zien er modern uit en zijn erg energiezuinig.

Hoe werkt een pelletkachel?

Een pellet is een klein brokje hout dat gemaakt is van zaagsel en snippers, het zaagsel wordt samengeperst door hoge druk. In de pelletkachel bevindt zich een reservoir voor de pellets. De pellets worden naar de vuurkorf getransporteerd, waar ze automatisch worden ontstoken. Met behulp van een ventilator wordt de schone verwarmde lucht uw huis ingeblazen. Een klein deel van de warmte wordt omgezet in stralingswarmte, waardoor de pelletkachel niet gloeiendheet is.  De rookgassen worden via een andere ventilator door een afvoerpijp naar buiten geblazen.

Via een display kan de temperatuur van de warmte geregeld worden. Achterop de pelletkachels zit een sensor en computerbord. Deze regelen zo optimaal mogelijk de gehele werking van de kachel. Zo zijn er diverse instellingen en veiligheidsfuncties. Dit en nog veel meer zorgt ervoor dat de kachel comfortabel, schoon en veilig te gebruiken is. Andere voordelen van een pelletkachel zijn onder andere:

  • een optimale verbranding en een hoog rendement: betaalbaar én milieuvriendelijk dus
  • geen stank door de schone verbranding
  • de kachel kan over in huis geplaatst worden
  • veilig, duurzaam, betaalbaar en stijlvol: helemaal niets aan gelogen

Welke pelletkachel past het best bij u?

Verwarmingsspecialist de Boers werkt uitsluitend met de beste merken en de beste prijzen. De aanschafprijs van een pelletkachel is erg verschillend maar wij kunnen u garanderen dat er altijd wel een pelletkachel voor u bijzit die past bij uw budget en verbruik! U kunt kiezen uit de volgende topmerken:

Nordic Fire

Een pelletkachel van Nordic Fire biedt gezelligheid van een houtkachel, het gebruik er van is echter zo eenvoudig waardoor het comfort van een gashaard verkregen wordt. De aanvoer van pellets, de snelheid van de ventilator en de hoeveelheid warme lucht die door de ventilator wordt afgegeven is volledig instelbaar.

RTB

De RTB pelletkachels zijn geproduceerd door NBE uit Denemarken. NBE is de leider op het gebied van productie van kleine commerciële pelletkachels. NBE is opgericht door twee vooruitstrevende ondernemers die de stijgende kosten van stookolie en de schadelijke effecten hiervan op de natuur tegen willen gaan.

Dielle

Verbaas u eigen over de nieuwe manier van stoken van pellets van het gepatenteerde systeem van Dielle! De werking van een Dielle pelletkachel is anders dan de werking van een reguliere pelletkachel. De pellets worden niet in een branderbak geworpen maar via een bodemvoeder de stookkamer ingedrukt.

K-Stove

K-Stove pelletkachels zijn ontwikkeld om de beste prestaties te leveren tegen een zeer aantrekkelijke prijs. Alle K-Stove pelletkachels zijn voorzien van de benodigde certificaten en worden geleverd met een garantie van 5 jaar op het apparaat zelf en 2 jaar op de onderdelen.

Dik Geurts

Bij Dik Geurts zijn ze vooral liefhebber van het echte houtvuur, daarom produceren ze de mooiste pelletkachels. Alle pelletkachels zijn eenvoudig in gebruik en hebben toch een optimale verbranding. U heeft altijd volledige controle over het vuur en het vlammenspel.

Edilkamin

De CV pelletkachels van Edilkamin voorzien de radiatoren van het hele huis van water en kunnen sanitair warm water produceren. De CV pelletkachel wordt met een synoptisch paneel geregeld. Verschillende modellen met verschillende afmetingen voor in elke omgeving.